Siemens bude rušit pracovní místa v Německu, více změní strukturu svého IT

Siemens

Siemens Zdroj: Profimedia.cz

Generální ředitel koncernu Siemens Joe Kaeser
Výroba větrných elektráren Siemens
Výroba větrných elektráren Siemens
Výroba větrných elektráren Siemens
Výroba listů větrné turbíny Siemens
7
Fotogalerie

Německý průmyslový konglomerát Siemens zruší v Německu během několika let 1700 pracovních příležitostí a jinam převede dalších tisíc míst. Společnost dnes sdělila, že tyto kroky podniká v rámci úsilí o zvýšení efektivnosti a modernizace a týkají se zejména divize informačních technologií. Firma ale ve stejné době přijme v Německu kolem devíti tisíc nových zaměstnanců.

Změny v divizi IT mají podle firmy vést ke vzniku a rozvoji nových oblastí aktivit, jako je kybernetická bezpečnost a rozvíjení platforem pro analýzu dat. Část pracovních míst se zruší v divizi mobility, kde se podle Siemensu některé činnosti "potýkají se sílící konkurencí a rostoucími náklady". Firma uvedla, že bude chtít rekvalifikovat co nejvíce zaměstnanců, jejichž místa se zruší.

Zisk Siemensu ve druhém fiskálním čtvrtletí do konce března zůstal proti loňsku beze změny na 1,5 miliardy eur (40 miliard korun). Největší průmyslový konglomerát v Evropě je tradičně známý hlavně budováním energetických systémů, v posledním desetiletí se však stal lídrem v oblasti digitalizace průmyslových podniků.

Siemens působí i v České republice, kde podle svých internetových stránek patří mezi největší elektrotechnické podniky. V Česku zaměstnává zhruba 9200 lidí.