Škoda Auto bude v Číně investovat 54 miliard korun. V čele ofenzívy je Kodiaq

Škoda Kodiaq má být v Číně v čele prodejní ofenzívy Škody-

Škoda Kodiaq má být v Číně v čele prodejní ofenzívy Škody- Zdroj: Skoda Auto

Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq. Společnosti ji představila 28. září v pařížském salónu.
Interiér Škody Kodiaq
15
Fotogalerie

Škoda Auto spolu s čínskou partnerskou firmou SAIC investuje v příštích pěti letech v Číně dvě miliardy eur, tedy téměř 54 miliard korun. Investice budou směřovat do rozšíření aktuálních modelových řad, například o vozy s alternativními pohony a další vozy kategorie SUV. Škoda to oznámila na autosalonu v Šanghaji.

Loni Škoda v Číně, která je největším odbytištěm značky, prodala rekordních 317 tisíc aut, což představuje meziroční růst skoro o třináct procent. Do roku 2020 by měl roční prodej přesáhnout 600 tisíc vozů. Automobilka od vstupu na čínský trh před deseti lety tam prodala více než dva miliony vozů.

Do Číny putuje více než čtvrtina roční produkce Škody. "Tento růstový kurz v příštích letech ještě více urychlíme dalším budováním naší modelové palety. V popředí naší modelové ofenzivy na čínském trhu bude zejména rozšiřování nabídky vozů kategorie SUV. S modelem Kodiaq na trh přichází naše první velké SUV, další atraktivní modely budou následovat v rychlém sledu. Naším cílem je zdvojnásobit dodávky čínským zákazníkům na více než 600 tisíc vozů do roku 2020," uvedl předseda představenstva společnosti Bernhard Maier.

V Šanghaji Škoda vedle SUV Kodiaq představuje koncept elektromobilu Vision E s dojezdem pět set kilometrů. První sériový vůz značky Škoda s čistě elektrickým pohonem na trh přijde v roce 2020. Další novinkou je Octavia Combi. Tato karosářská verze se čínské veřejnosti představuje vůbec poprvé.

Podívejte se, jak vypadá reklama na Škodu Kodiaq v Číně:

Video placeholde
Škoda Kodiaq - reklama 6. Ani koda Kodiaq pro Čínu není stejná jako u nás • Škoda Auto China

Octavia je nejprodávanějším modelem Škody v Číně. Ze dvou milionů prodaných vozů Škodyv této zemi bylo přes milion vozů řady Octavia, více než 305 tisíc vozů Rapid, téměř 268 tisíc superbů, 251 tisíc fabií a zhruba 69 tisíc vozů Škoda Yeti.