Škoda Auto je v opět v čele žebříčku Českých 100

Interiér prodejny Škoda Auto

Interiér prodejny Škoda Auto Zdroj: Skoda Auto

V letošním ročníku soutěže Českých 100 nejlepších zvítězila opět automobilka Škoda Auto. Druhou příčku obhájila zemědělská a potravinářská skupina Agrofert a na třetí se posunula Kooperativa Pojišťovna, která si vyměnila pozici s letos čtvrtým ČEZem.

Škoda se na čele žebříčku objevuje nepřetržitě od roku 2010. V první desítce oceněných podniků se letos dále objevily společnosti Best, Mountfield, Karlovarské minerální vody, KPMG ČR, ČEPS a Fincentrum.

Soutěž má za cíl zviditelnit a ocenit české firmy v co nejširším záběru ekonomických aktivit. Jediným měřítkem je četnost nominací, návrhy přitom musí splňovat tři omezení: firma je zaregistrovaná v tuzemsku a v Česku také platí daně, má nejméně 20 zaměstnanců a její obrat za posledních 12 měsíců činil nejméně 30 milionů korun.

V rámci soutěže jsou společnosti oceňovány také v „oborových kategoriích“ a bude oceněno devět mimořádných žen a pět mužů v kategoriích Lady Pro a Gentleman Pro.

Ocenění předá firmám dnes v podvečer ve Španělském sále Pražského hradu prezident Miloš Zeman. Slavnostního večera se zúčastní 700 významných osobností veřejného i podnikatelského života včetně členů vlády.