Škoda Auto zdražila většinu vozů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto ode dneška zdražila většinu svých modelů. Reaguje na vývoj kurzu koruny a nárůst vstupních nákladů. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz. Zákazníkům ale už nebudou k finální ceně vozu účtovány žádné další náklady, například příprava vozu nebo náklady na dopravu k dealerovi.

„Novou cenovou politikou doporučených cen vybraných modelových řad značky Škoda reaguje automobilka nejen na negativní externí vlivy, ale zároveň přináší větší transparentnost směrem ke koncovým zákazníkům,“ řekl mluvčí Škody Vítězslav Pelc.

Změna cen podle něj platí počínaje dnešním dnem. „Přitom na všechny dosud nevyrobené vozy objednané před tímto datem platí cenová garance původních cen. Fakticky se tak bavíme o vozech, které budou vyrobené od poloviny ledna 2015,“ dodal Pelc.

Podle Aktuálně.cz zdražuje nejvíce model Yeti - u prostředního stupně výbavy s označením Ambition, se cena zvýší o 12 tisíc korun, u nižší výbavy Active či vyšších stupňů Elegance a Laurin&Klement pak až o patnáct tisíc korun. Dvouciferný cenový skok postihne i sportovní verzi Octavie RS, která je ode dneška dražší o 13 tisíc korun.

Naopak nejmenší změna je u modelu Rapid, kde se cena navýší o pět tisíc korun. Nejprodávanější model Octavia ve většině verzí a motorizací zdražil pak o osm tisíc korun jak ve variantě liftback, tak kombi. A Škoda Superb pak bude stát o osm tisíc korun více.