Škoda je nejspolehlivější značkou auta v Británii, tvrdí průzkum

Škoda Rapid Spaceback.

Škoda Rapid Spaceback. Zdroj: ctk

Nejspolehlivější automobilovou značkou se stala mladoboleslavská Škoda ve Veké Británi. Alespoň to vyplývá z posledního průzkumu spolehlivosti, který byl v zemi proveden. Studie se dotazuje majitelů nejvýše tříletých vozů a zkoumá jejich zkušenosti. Všechny modely Škody dosáhly lepších než průměrných hodnot. Na druhém místě se umístila jihokorejská značka Kia, na třetím japonská Suzuki.

Průzkum spolehlivosti ve Velké Británii každoročně provádí institut pro výzkum trhu J.D.Power. Pořadí se stanovuje na základě počtu nahlášených připomínek, vyskytujících se na 100 vozů. Ve výsledku měla značka Škoda nejméně připomínek.

Všechny modely značky Škoda dosáhly lepších než průměrných hodnot a model Škoda Fabia se umístil na třetím místě v segmentu malých vozů.

Čtvrtý nejsilnější trh světa

Velká Británie je druhým nejsilnějším trhem značky Škoda v západní Evropě a čtvrtým nejsilnějším trhem na celém světě. Za prvních šest měsíců roku prodala Škoda Auto ve Velké Británii přes 41 tisíc vozů, což bylo přibližně stejně jako loni.

„V roce 2014 dosáhla značka ve Spojeném království nového prodejního rekordu, když svým zákazníkům dodala 76 tisíc vozů,“ uvedla Škoda Auto.