Škoda představí nové SUV. Prodávat se bude jen v Číně

Škoda Karoq

Škoda Karoq Zdroj: škoda

Škoda Karoq
Škoda Karoq
Škoda Karoq
Škoda Karoq
Škoda Karoq
9
Fotogalerie

Škoda Auto ještě v dubnu představí nové městské SUV, které bude určené pouze pro čínský trh. Půjde o třetí SUV značky pro čínský trh, již nyní mají tamní zákazníci k dispozici modely Kodiaq a Karoq, které automobilka prodává i v Evropě. Premiéra nového vozu se uskuteční na autosalonu v Pekingu, který začíná 25. dubna. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Škoda zatím prozradila pouze pár detailů o vzhledu nového vozu. Mřížka chladiče a přední světlomety mají tvořit jednotnou linii. "Robustní design zvýrazňují také plastové designové elementy v oblasti prahů, přecházející v lemy blatníků. Dávají tak vyniknout designu kol. Zadní skupinové svítilny se pyšní typickým krystalickým designem," uvedla firma v tiskové zprávě.

Na čínském trhu představuje podíl SUV na celkovém prodeji značky Škoda v letošním prvním čtvrtletí více než 30 procent. Čína je největším trhem značky, který přispívá více než čtvrtinou k celosvětovému počtu vozidel dodaných zákazníkům. V loňském roce zvýšila Škoda počet dodávek vozidel v Číně o 2,5 procenta na 325 tisíc kusů. Rok 2017 je také nejúspěšnějším rokem v historii značky Škoda na čínském trhu od jejího opětovného vstupu v roce 2007.

Škoda loni dodala celosvětově 1,2 milionu vozů. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává celosvětově více než 35 tisíc pracovníků a je aktivní na více než 100 trzích.