Škoda představila Rapid Spaceback, prodávat se začne v úterý

Předseda představenstva Škody Auto Winfried Vahland představuje nový Rapid Spaceback

Předseda představenstva Škody Auto Winfried Vahland představuje nový Rapid Spaceback Zdroj: ctk

Škoda Auto dnes vpředvečer frankfurtského autosalonu poprvé představila model Rapid Spaceback. V Česku si ho budou moci zájemci objednat od úterý, na trh přijde přesně o měsíc později. V říjnu by se měl dostat i na další evropské trhy. Cenu pro český trh firma zveřejní v úterý.

S novou karosářskou verzí Rapidu Škoda míří do nabitého segmentu kompaktních hatchbacků, kde chce oslovit především mladší zákazníky a rodiny s dětmi. Konkurovat by tak mohl například vozům Hyundai i30, Kia C'eed, Opel Astra, Peugeot 308 nebo Mazda 3. Silnou zbraní by měl být tradičně velký kufr a prostor pro cestující.

„Nový Rapid Spaceback je milníkem v historii naší značky - jako náš první hatchback mezi kompakty nám otvírá dveře do nejsilnějšího tržního segmentu v Evropě,“ uvedl předseda představenstva Winfried Vahland.

Se sportovní verzí RS Škoda v případě Spacebacku nepočítá. „RS by mělo být vyhrazeno pouze pro Octavii. Pro Spaceback spíše počítáme s úpravou vizuálními prvky, jako Monte Carlo u stávající Fabie“ uvedl Vahland. Verzi RS podle něj automobilka neplánuje ani pro chystanou novou Fabii, která přijde příští rok.

Nová karosářská verze je proti klasické verzi rapidu o 18 centimetrů kratší. V Evropě se bude nabízet se čtyřmi benzinovými a dvěma naftovými motory s výkony od 55 do 90 kilowattů. Oproti sedanu uvedenému loni má Spaceback karoserii zakončenou výklopnými pátými dveřmi. Vyrábí se v Mladé Boleslavi od 19. srpna. Cenu zatím automobilka neuvedla, klasický Rapid stojí od 289 900 korun.

Vedle Spacebacku Škoda ve Frankfurtu ukáže ještě modernizované SUV Yeti, které bude nově nabízené ve dvou variantách pro město a lehčí terén. Celkem automobilka letos představila osm nových nebo inovovaných modelů.

Představení Škody Rapid SpacebackPředstavení Škody Rapid Spaceback|ctk