Suzuki popřela tvrzení, že chce ukončit partnerství s Volkswagenem

Suzuki Kizashi

Suzuki Kizashi Zdroj: E15 Anna Vackova

Suzuki Motor nemá v plánu ukončit partnerství s německou automobilkou Volkswagen. Japonský výrobce automobilů tak popřel zprávu z německých médií, podle které se mají cesty obou firem rozdělit kvůli nejednotným názorům na vedení.

Zprávu přinesl německý list Platow, neuvedl však, kde k informaci přišel. Mluvčí Suzuki prohlásil, že firma nemá v plánu ukončit partnerství s Volkswagenem a zprávu listu Platow popřel. Mluvčí Volkswagenu zprávu odmítl komentovat, odkázal pouze na prohlášení zveřejněné spolu s výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí, kdy automobilka uvedla, že firmy znovu zkoumají dohodu o spolupráci.

Suzuki a Volkswagen podepsaly dohodu o rovnocenném partnerství v roce 2009. Vztahy mezi oběma společnostmi však minulý měsíc začaly vykazovat známky ochlazení, když Suzuki německého partnera obvinila, že podkopává její nezávislost. Volkswagen na to reagoval prohlášením, že nehodlá zasahovat do nezávislosti Suzuki, napsala agentura Reuters.

Volkswagen koncem roku 2009 získal v Suzuki Motor téměř pětinový podíl. Od té doby se v médiích objevila řada zpráv, které naznačovaly, že Volkswagen chce dostat Suzuki pod svou kontrolu.