V červenci Škoda vyráběla míň. Odbyt automobilky se snížil téměř o třetinu

Škoda auto

Škoda auto Zdroj: ČTK

Škoda auto
Celkem 22 let od premiéry prvního modelu Fabia uvedla Škoda Auto na trh čtvrtou generaci tohoto oblíbeného vozu.
Celkem 22 let od premiéry prvního modelu Fabia uvedla Škoda Auto na trh čtvrtou generaci tohoto oblíbeného vozu.
Společnost Škoda Auto v závodě ve Vrchlabí využívá chytrého manipulačního robota
Na montážní lince jsou za sebou vozy v pevném pořadí a projíždějí standardními pozicemi, na kterých jsou prováděny vždy pevně dané činnosti shodné pro vyráběný model.
11
Fotogalerie

Odbyt automobilky Škoda Auto se v červenci meziročně snížil o 30,9 procenta na 75 tisíc vozů. Podle údajů, které dnes zveřejnil mateřský koncern Volkswagen tak tempo poklesu zrychlilo z červnových pěti procent. Za prvních sedm měsíců roku nicméně odbyt Škody Auto vykázal nárůst 10,3 procenta na 590 300 vozů.

Odbyt celé skupiny Volkswagen se v červenci meziročně snížil o 18,7 procenta na 720 200 vozů, zatímco od ledna do července vzrostl o 19,2 procenta na téměř 5,7 milionu vozů. Skupina Volkswagen zahrnuje vedle Škody řadu dalších značek. Kromě vlajkové značky VW jsou to například Audi, Porsche, Seat, Bentley či Lamborghini.

Automobilový průmysl po celém světě loni citelně zasáhla pandemie covidu-19, která měla negativní dopady na výrobní aktivity i na poptávku. Letos se výrobci aut potýkají s nedostatkem součástek, zejména čipů. Ten narušil i výrobní aktivity Škody Auto.

Mladoboleslavská automobilka provozuje v České republice tři výrobní závody, vyrábí ale i v Číně, v Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Působí na více než 100 trzích.

Video placeholde
Gigafactory Volkswagen v Česku - pozitiva a negativa • Videohub