Veolia Energie ztrojnásobila zisk, na dividendách vyplatí přes miliardu

Veolia

Veolia Zdroj: Profimedia

Společnost Veolia Energie ČR vyplatí letos na dividendách celkem 1,016 miliardy korun. Na akcii připadne před zdaněním 12,92 korun, tedy stejně jako loni. Schválila to dnes valná hromada společnosti.

"Zbylá část zisku za rok 2017 ve výši 434 573 koruny bude převedena jako příděl do nerozděleného zisku z minulých let," uvedla Dronská. Dividendy firma vyplatí bezhotovostním převodem na účty akcionářů uvedené v evidenci cenných papírů.

Veolia Energie patří v Česku mezi přední výrobce a dodavatele tepla a elektřiny. Zisk téměř 1,017 miliardy korun, kterého v roce 2017 dosáhla, byl oproti předchozímu roku více než trojnásobný. Tržby se firmě meziročně snížily o 368 milionů (4,6 procenta) na 7,55 miliardy korun.

Společnost má zhruba 1600 zaměstnanců. Do skupiny Veolia v Česku patří mimo Veolie Energie ČR také Veolia Energie Kolín, Veolia Energie Mariánské Lázně, OLTERM & TD Olomouc, AmpluServis nebo Veolia Průmyslové služby ČR. Skupina je součástí světové skupiny Veolia, která má téměř 174 tisíc zaměstnanců na pěti kontinentech.