Výrobci nábytku z USA dají u Stříbra práci 900 lidem

Největší světový výrobce kancelářského nábytku Steelcase sice oznámil přesun své továrny z Německa do Česka, avšak nad jejím umístěním a počtem pracovních míst se vznášel otazník. Deníku E15 se však podařilo zjistit, že závod dá práci devíti stovkám lidí a bude stát u dálnice D5 v Ostrově u Stříbra. Výstavbu hal pro Steelcase zajišťují realitní společnosti Panattoni a Accolade.

Pro Plzeňský kraj je informace o nové továrně Steelcase už několikátou dobrou zprávou v krátké době. Francouzský koncern Faurecia otevřel v pátek poblíž Plzně u dálnice D5 továrnu na výrobu autosedaček s osmi stovkami zaměstnanců. Developerem výrobních hal je rovněž Panattoni.

Jiný výrobce autosedaček, Johnson Controls, se již dohodl s developerskou společností CTP, že mu postaví nový závod v Boru u Tachova. Tam by měly pracovat tři stovky lidí.

Další západočeský zářez z minulého týdne patří americké kovárenské firmě Wyman-Gordon, která vyrábí díly pro letadla. Rozšíří svůj závod na plzeňských Borských polích o výrobu přesunutou z Birminghamu.

V neposlední řadě realitní poradenská společnost 108 Agency oznámila, že se jí do plzeňského Adelardis Parku podařilo přitáhnout další americkou společnost Dover, která vyrábí automatizační techniku pro průmyslové potřeby.