Zetor chystá nové modely a bude přijímat zaměstnance

traktory Zetor

traktory Zetor Zdroj: ctk

Zetor, Zetor System
Zetor, 8441
Zetor, Proxima Power I.
Zetor, Proxima Power
Zetor, Proxima Plus II.
8
Fotogalerie
Postupný nábor zaměstnanců od dělnických profesí po manažery plánuje brněnský Zetor tractors. Firma chce dál růst a rozšíří počet modelových řad svých traktorů

Brněnský podnik Zetor tractors nabere příští rok desítky nových zaměstnanců. Budou mezi nimi agenturní pracovníci i manažeři. Nábor souvisí s rozšířením modelových řad ze tří na šest v následujících pěti letech. Značka se chce zařadit mezi výrobce traktorů s vyšším technickým standardem.

Traktory Zetor se v současné době vyrábějí podle výkonu od 70 do 140 koňských sil. Firma plánuje, že do pěti let rozšíří svou nabídku na rozpětí od 50 do 200 koňských sil. Zetor aktuálně hledá například manažera prodeje, mistra výroby nebo vedoucího výroby. Pří rok bude nabírat řádově desítky nových zaměstnanců, včetně agenturních pracovníků. Nové zaměstnance nabere postupně.

Jaké traktory Zetor vyrábí

Společnosti se daří své traktory vyvážet do řady zemí a usiluje o další rozvoj. Zetoru vzrostl v prvním pololetí meziročně zisk před zdaněním téměř o polovinu na 200 milionů korun. Tržby se zvýšily o čtyři procenta na 2,2 miliardy korun. Firma letos obnovila výrobu řady Major, traktoru pro rodinné farmy, v Česku, na Slovensku nebo v Polsku. Zetor traktor pod názvem Major vyráběl do roku 2006. Firma také chystá nové modely. Zetor letos podle dřívějších informací očekával zisk kolem 300 milionů korun a také mírný nárůst tržeb. Loni činily 4,4 miliardy korun.

Zetor MajorZetor Major | Zetor tractorsTraktor řady Major využijí hlavně na menších farmách