Architekti v putyce. Přibývá hospod, které se pyšní moderním designem | E15.cz

Architekti v putyce. Přibývá hospod, které se pyšní moderním designem

Daniel Novák

Podniků dnes již pomyslné „čtvrté cenové skupiny“ je sice stále ještě dost, zároveň ale přibývá hospod s designovými interiéry. Hybatelem změn jsou často samy pivovary. Objevují se však stále více i moderní pivnice provozované jednotlivými podnikateli.

Práce architektů a designérů již proniká i do českých pivnic. Originální interiéry jsou však k vidění i ve starých restauracích, které si stále podržely původní podobu.

„Žijeme v době, která přeje návratu tradiční české hospody,“ říká manažer komunikace Staropramenu Pavel Barvík. „Nízké sezení, výčep jako dominanta podniku, tanková technologie na viditelném místě v provozovně, dřevěné materiály. To je dnes jasný trend a my tyto prvky v našich konceptech Naše hospoda od Staropramenu a Ostravarna od Ostravaru používáme. Nově jsme je uplatnili také ve dvou rekonstruovaných Potrefených husách v Praze,“ dodává Barvík.

Bankovní pobočky budou jako kavárny, říká architektka Erika Bohatá

Interiéry konceptových restaurací Potrefená husa vytvořila pro Staropramen architektonická kancelář DL Studio. O Naši hospodu a Ostravarnu se postarali projektanti ze studia Cubis Architecture.

Podobně na to jdou i konkurenční pivovarníci z Plzně.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu E15Staňte se jeho předplatitelem
Roční předplatnéod 1899 Kč
Objednat
Čtvrtletní předplatné499 Kč
Ušetříte 98 Kč oproti měsíčnímu předplatnému
Objednat
Měsíční předplatné99 Kč
Cena 99 Kč platí pro první měsíc pro nové předplatitele. Další následující měsíc stojí 199 Kč.
Objednat
Firemní předplatné
Roční licence pro firmy a instituce objednávejte zde
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!