Britové koupili za dvě miliardy pražskou Fashion Arenu

Fashion Arena

Fashion Arena Zdroj: Crestcom

Britská investiční společnost Meyer Bergman se v Česku postarala o obchod, který se stane jednou z největších realitních transakcí letošního roku.

Za outletové centrum Fashion Arena v Praze-Štěrboholích Britové zaplatili dánské firmě TK Development 71,5 milionu eur, tedy asi dvě miliardy korun, oznámily obě strany obchodu.

První fáze Fashion Areny otevřela brány v roce 2007, druhou etapu developer dostavěl o tři roky později. Centrum na 25 tisících metrech čtverečních nabízí 110 obchodů. Aktuálně je pronajatých 96 procent všech ploch.

Chuť k nákupům

Meyer Bergman nakupoval v Česku už v roce 2011. Za obchodní centra Nová Karolina v Ostravě a Forum Ústí nad Labem tehdy společně s kanadským fondem Healthcare of Ontario Pension Plan zaplatili firmě Multi Development 300 milionů eur. Právě retailové nemovitosti představují jádro investic Meyer Bergman. Firma už dala do realit celkem 7,5 miliardy eur.

Na tuzemském trhu podnikatelských nemovitostí bylo živo už loni. Celkové investice vzrostly meziročně o 82 procenta na 1,1 miliardy eur, uvedla poradenská firma Colliers International.

„Jsme přesvědčeni, že v roce 2014 budou objemy transakcí pokračovat ve stejném duchu a překonají hodnoty dosažené v roce 2013, protože na českém trhu bude v nadcházejících měsících působit více investičních společností,“ uvedl generální ředitel Colliers v Česku Omar Sattar.