Central Group koupil obří projekt v Praze 6

Logistický areál Westpoint Distribution Park

Logistický areál Westpoint Distribution Park Zdroj: Immofinanz

Developerská společnost Central Group Dušana Kunovského udělala jednu z nejvýraznějších akvizic za poslední roky. V lukrativní lokalitě mezi Evropskou ulicí a Letohrádkem Hvězda koupila od rakouské firmy Immofinanz logistický areál Westpoint Distribution Park. Oznámila to rakouská firma spolu s informací o prodeji dalšího logistického areálu ve Varšavě.

Nově získaný areál nabízí jen k pronájmu 64 tisíc metrů čtverečních starších skladů. Když se je Kunovský rozhodne zbourat, získá strategickou parcelu pro výstavbu velkého bytového projektu. Tedy v té části realitní branže, která je jeho doménou.

Pro Immofinanz znamená transakce minimálně v Česku ústup z trhu průmyslových nemovitostí. „Naše investice v Česku republice se nyní soustředí na maloobchodní a kancelářské nemovitosti,“ uvedl generální ředitel Immofinanzu Eduard Zehetner.

Za prodej pražského a varšavského areálu firma získá přibližně 33 milionů eur. V obou případech prý prodejní cena převýšila účetní hodnotu prodávaných nemovitostí.