Česká skupina Accolade má v Polsku nový miliardový projekt

Vizualizace skladového areálu české skupiny Accolade v polském městě Kielce.

Vizualizace skladového areálu české skupiny Accolade v polském městě Kielce. Zdroj: Accolade

Magazín E15 Premium Interiérový design
Skladový areál skupiny CTP v polském městě Opole.
3
Fotogalerie

Realitním byznysmenům z české skupiny Accolade se podařilo odstartovat další velkou výstavbu v Polsku. Byznys u severních sousedů rozšiřuje také skupina CTP.

Tuzemská skupina Accolade postaví mezi Varšavou a Krakovem v lokalitě Kielce nový logistický park. Skladové a průmyslové haly budou mít po dokončení hodnotu kolem 1,3 miliardy korun.

„Expanze skupiny Accolade na polském trhu je zatím velmi úspěšná. Během dvou let zde otevíráme náš už sedmý průmyslový park,“ uvedl Milan Kratina, spolumajitel a generální ředitel Accolade.

U polských sousedů má Accolade stavby ještě například ve Štětíně. „Právě Štětín, kde pomáháme renovovat opuštěnou socialistickou kabelovnu, respektive ještě dřívější válečnou fabriku na letadla Messerschmitt, bude v horizontu několika let patřit nejen k našim největším průmyslovým parkům, ale velmi pravděpodobně také k největším výrobním a logistickým parků v Evropě,“ dodal Kratina z Accolade.

Nový areál v Kielci bude mít tři haly. Celkově nabídne k pronájmu 75 tisíc metrů čtverečních. Třetinu z této výměry si už předem zamluvila skupina Vive, lídr polského trhu v recyklaci textilu. Smlouvu s Čechy uzavřela na deset let.

Jaké jsou trendy v interiérovém designu? Dozvíte se v aktuálním vydání magazínu E15 Premium. Objednávejte zde >>>

Video placeholde
Magazín E15 Premium Interiérový design • E15

Město Kielce si Česká skupina Accolade zvolila pro novou výstavbu nejen kvůli dobré dopravní dostupnosti, ale též kvůli zásobárně pracovních sil. Ve městě s 200 tisíci obyvateli je přes 40 tisíc studentů a jedenáct institucí poskytujících vyšší vzdělání.

Skupina Accolade je největším ryze českým stavitelem a majitelem logistických a průmyslových parků. Nedávno například začala stavět haly u brněnského letiště.

Velkou část byznysu má v západních a východních Čechách. V České republice a v Polsku má firma pod sebou celkem 25 skladových a průmyslových areálů.

Na polském trhu nezahálí ani konkurenční skupina CTP. V Česku sídlící skupina miliardáře Remona Vose tam rozšiřuje průmyslový park ve městě Opole. Mezi městy Katovice a Wroclaw otevře u tohoto developera logistické centrum přední švédský dodavatel dílů pro užitková vozidla TitanX.