Cimex kupuje pražskou centrálu ČSOB Leasing

sídlo leasingové společnosti ČSOB v Praze na Pankráci

sídlo leasingové společnosti ČSOB v Praze na Pankráci Zdroj: archiv E15

Skupina Cimex spojená s realitním magnátem Petrem Lukešem kupuje od ČSOB sídlo její dceřiné leasingové společnosti v Praze na Pankráci. Informaci deníku E15 potvrdil generální ředitel Cimexu Miroslav Kosnar s tím, že nebude komentovat cenu ani další detaily transakce.

Obchod s kancelářským centrem je součástí dalšího kola výprodeje nepotřebných nemovitostí, který ČSOB ohlásila loni. Týkala se čtyř objektů za více než miliardu korun.

Přestože Cimex startuje nový fond Edulios zaměřený na administrativní a další nemovitosti, v tuzemských realitách již patří mezi etablované investory.

Firma předloni koupila od developera Finep administrativní budovu v Praze ve Stodůlkách. Bilanční suma skupiny Cimex se pohybuje kolem šesti miliard korun. Společnost mimo jiné provozuje přední tuzemský hotelový řetězec Orea Hotels.

„V současné době se zaměřujeme zejména na kvalitní výnosové nemovitosti ze segmentu administrativních budov v Praze,“ řekl realitní šéf společnosti Cimex Invest Michal Nečas. Jeho slova stvrzuje právě aktuální akvizice centrály ČSOB Leasing.