Developer CTP chce na Slovensku investovat 200 milionů eur, přikoupil průmyslový park v Žilině

Skladový areál skupiny CTP v polském městě Opole.

Skladový areál skupiny CTP v polském městě Opole. Zdroj: CTP

Logistický a průmyslový park CTP v Brně.
Majitel skupiny CTP Remon Vos-
3
Fotogalerie

Developer CTP plánuje investovat na Slovensku 200 milionů eur (5,2 miliardy korun). V roce 2023 by chtěl v zemi spravovat průmyslové nemovitosti o rozloze milionu metrů čtverečních. 

Skupina Nizozemce Remona Vose, která se specializuje na stavbu průmyslových a logistických nemovitostí a působí převážně na českém trhu, zároveň bez uvedení částky oznámila, že dnes získala průmyslový park v Žilině. Kromě stávajících budov jsou jeho součástí i pozemky určené pro další rozvoj ve strategické poloze u žilinského letiště. Po dokončení výstavby bude majitel moci pronajímat plochu o 145 tisících metrech čtverečních.

CTP aktuálně vlastní na Slovensku ve 12 lokalitách průmyslové nemovitosti o rozloze 460 tisíc metrů čtverečních a v příštích dvou letech hodlá tamější portfolio díky dnes oznámené investici více než zdvojnásobit. V současnosti firma staví na 88 tisících metrech čtverečních v Bratislavě, Trnavě, Košicích a v Prešově.

„Střední a východní Evropa zažívá silné zrychlení poptávky po logistických a průmyslových prostorách,“ řekl šéf CTP Slovakia Stanislav Pagáč. „Naší strategií je rozšířit síť CTPark na strategická místa po celém Slovensku, abychom využili jedinečné pozice země, která je přirozenou branou mezi východem a západem a spojuje Rakousko, Polsko, Českou republiku a Maďarsko,“ dodal.

CTP vznikla před 22 lety v České republice. Před pěti lety CTP vstoupila na další trhy v regionu. Kromě Česka působí na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku, Rumunsku, Polsku a v Maďarsku. Aktuálně vlastní budovy o rozloze 6,3 milionu metrů čtverečních. V polovině března firma oznámila, že rozšíří síť také do Nizozemska, kde chce do pozemků a nemovitostí investovat 300 milionů eur. Minulý týden vstoupila na akciovou burzu v Amsterodamu.