Do Technologického parku Olomouc míří noví investoři

Zástupci společnosti Gemo Development, člena koncernu Gemo, slavnostně zahájili 8. listopadu výstavbu nájemní haly G2 v areálu Technologického parku v Olomouci-Hněvotíně. Hala o ploše asi 10 tisíc metrů čtverečných je určena pro lehkou stavební výrobu a skladování. Jde o první ze tří industriálních nájemních objektů, jejichž celková rozloha bude 52 tisíc metrů čtverečných. Na snímku jsou výkonný ředitel společnosti Gemo Development Bohumil Mach (vpravo) a olomoucký primátor Martin Novotný (vlevo).

Zástupci společnosti Gemo Development, člena koncernu Gemo, slavnostně zahájili 8. listopadu výstavbu nájemní haly G2 v areálu Technologického parku v Olomouci-Hněvotíně. Hala o ploše asi 10 tisíc metrů čtverečných je určena pro lehkou stavební výrobu a skladování. Jde o první ze tří industriálních nájemních objektů, jejichž celková rozloha bude 52 tisíc metrů čtverečných. Na snímku jsou výkonný ředitel společnosti Gemo Development Bohumil Mach (vpravo) a olomoucký primátor Martin Novotný (vlevo). Zdroj: CTK

Majoritní vlastník skupiny Gemo Jaroslav Uhýrek si plní sen o tom, že se z něj stane také developer průmyslových nemovitostí. Jeho firma nyní v Technologickém parku Olomouc, který čítá 95 hektarů rozvojových ploch, začala stavět první haly.

„Jsme těsně před podepsáním smluv na 7000 metrů čtverečních,“ řekla serveru E15.cz projektová manažerka firmy Gemo Development Šárka Havlíčková. V areálu podle ní bude lehká výroba i sklady. O jménech nájemců, kteří mají pocházet z tuzemska i zahraničí, zatím mluvit nechtěla.

„Park má obrovský potenciál nejen pro výrobní a logistické společnosti, ale také výzkumná a vývojová střediska. Dlouhodobě v Olomouci neexistují volné moderní průmyslové prostory,“ uvedl Jaroslav Kaizr z průmyslového týmu poradenské společnosti Cushman & Wakefield. Zahájená výstavba se týká prvního ze tří objektů, které budou mít dohromady 52 tisíc metrů čtverečních.

V areálu Technologického parku Olomouc, který stojí poblíž křižovatky rychlostních komunikací R46 a R35 ve směru na Brno, Ostravu a Hradec Králové, byly dosud dokončeny investiční záměry společností Volvo Truck Czech, Jugenheinrich, EverLift a Gemo Olomouc.