Gemo Olomouc vstoupila do projektu Nová Karolina

Nová Karolina Park v Ostravě

Nová Karolina Park v Ostravě

Do největšího rozestavěného projektu v Česku, ostravské Nové Karoliny, vstoupil další partner. Stavební společnost Gemo Olomouc získala za 200 milionů korun 40 procentní podíl v kancelářském projektu Nová Karolina Park, který jeho hlavní developer Passerinvest zastavil před dvěma lety.

„Nyní máme k dispozici přibližně 500 milionů korun vlastního kapitálu. Předpokládáme, že se pro takto zajištěný projekt se najde i banka, která dofinancuje potřebných 400 milionů korun,“ uvedl předseda představenstva Radim Passer.

Passerinvest teď drží v projektu poloviční podíl, zbývajících deset procent vlastní hlavní developer celého projektu zástavby bývalé koksovny Multi Development. „Vzhledem k dlouhodobému přerušení výstavby objektu se v současné době prověřují veškeré dříve provedené stavební práce. Současně probíhá obchodně-technická příprava. Samotná výstavba bude zahájena začátkem září,“ uvedl generální ředitel Gema Jaromír Uhýrek. V nové budově vznikne na 25 tisíc metrů čtverečních kanceláří a téměř čtyři tisíce metrů čtverečních pro maloobchod. Nájemce pro kanceláře zatím developeři nemají.

 

Firma Gemo se stala zároveň hlavním dodavatelem stavby i pro obchodně-zábavní centrum, které by měl Multi Development dokončit už v příštím roce. Jako další developer vstoupila Gemo nově také do bytového projektu Rezidence Nová Karolina. Na jeho výstavbě chtěl Multi Development před krizí spolupracovat s realitní divizí skupiny ING. Ta však své developerské aktivity v Česku ukončila.