J&T Real Estate proniká do britské metropole. Koupila projekt nedaleko muzea Tate Modern

South Bank

South Bank Zdroj: jtre.sk

Developerská a investiční společnost J&T Real Estate poprvé vstoupila na lodnýnský realitní trh. Koupila pozemek ve čtvrti South Bank, nacházející se v centrální části města nedaleko Millenium Bridge a muzea Tate Modern. Na projektu 185 Park Street bude spolupracovat s lokálním developerem luxusních nemovitostí Sons & Co. Firma to uvedla na svých webových stránkách. Hodnota projektu má po dokončení dosáhnout 400 milionů liber.

 

„185 Park Street je na území citlivě vnímaném hlavně v kulturním kontextu města,“ uvedl zakladatel a předseda představenstva J&T Real Estate Peter Korbačka. „Je to zároveň lokalita s enormním potenciálem. Přepokládáme, že půjde o jeden z nejočekávanějších projektů v centrálním Londýně.“ 

Areál ve čtvrti South Bank, ve kterém původně sídlila energetická společnost National Grid, už disponuje stavebním povolením, umožňujícím postavit 163 bytových jednotek, zhruba 8 100 metrů čtverečních kanceláří, 920 metrů čtverečních obchodních prostor a 1 550 metrů čtverečních kulturních prostor. Ty by mohlo podle developera využívat známé divadlo Shakespeare's Globe Theatre.

Celkově v lokalitě vyrostou tři výškové budovy - bytové s 15 a 19 poschodími a 10 patrová administrativní budova s obchody v nejnižších patrech.

Projekt zpracovalo britské studio Squire & Partners. Začátek přípravných prací na pozemcích je naplánovaný na třetí čtvrtletí tohoto roku. Výstavba by mohla začít v roce 2019 a očekávaný termín dokončení je rok 2022.