Kancelářský projekt Green Point u Anděla je na prodej

Správné načasování. Projekt Green Point byl připravován několik let. Nyní ho investoři prodávají

Správné načasování. Projekt Green Point byl připravován několik let. Nyní ho investoři prodávají Zdroj: Archiv E15

V lukrativní kancelářské lokalitě kolem pražského Anděla je na prodej jedna z posledních volných parcel pro další výstavbu. Skupina privátních investorů tam prodává projekt budoucího administrativního centra Green Point.

„Projekt se stavebním povolením přímo na stanici metra nebo v jejím blízkém sousedství v nejlepších kancelářských lokalitách, tak jako je Green Point, patří dnes spíše mezi výjimečné developerské příležitosti,“ uvedl Jan Hospodář, šéf oddělení prodejů a akvizic z poradenské společnosti CBRE, která prodejce zastupuje.

Projekt byl připravován k prodeji již několik let. Podle Hospodáře však teprve teď přišla správná doba. Volných pozemků totiž v metropoli ubývá a developeři o ně stupňují boj. Stavební povolení cenu takového projektu výrazně zvyšuje. Developer totiž bude moci okamžitě stavět.

Green PointGreen Point | Green Point

Nejžádanější kancelářská adresa

Anděl patří v hlavním městě mezi nejžádanější kancelářské adresy. Neobsazenost kanceláří je tam pod celopražským průměrem a majitelé tamních budov tak díky tomu, že se nemusejí prát o nájemce, mohou měsíčně inkasovat z nájmu 16 až 17 eur za metr čtvereční. „Díky skvělé dopravní dostupnosti bude i do budoucna hrát tato lokalita jednu ze zásadních rolí na pražském kancelářském trhu,“ dodal Hospodář z CBRE.

Prodávaný projekt se nachází u přemostění tunelu Mrázovka a Strahovského tunelu. Hned naproti přes ulici připravuje kancelářský projekt také skupina Penta.

Na další volné parcele směrem k Andělu už poslal do povolovacího procesu záměr na výstavbu dalšího administrativního centra také Michal Čamek, majitel správce nemovitostí Centra. Podle názorů z realitního trhu však projekt po získání potřebných razítek pravděpodobně prodá.