Korean Air zřídila centrálu pro Česko v pražské Jungmannově ulici

Centrála Korean Air v Praze

Centrála Korean Air v Praze Zdroj: Immofinanz

Centrála Korean Air v Praze
Centrála Korean Air v Praze
2
Fotogalerie
Největší akcionář Českých aerolinií Korean Air si za sídlo svého tuzemského zastoupení vybral nový kancelářský projekt Jungmannova 15, který v centru Prahy nedávno dokončil rakouský developer Immofinanz. Za souseda budou mít Korejci v budově například CETA-Centrum ekonomických a tržních analýz ekonoma Jiřího Schwarze.

Transakce s Korejci přišla pro Rakušany v moment, kdy se jim po delší době podařilo pronajmout velkou část dvou nových administrativních projektů. Kromě Jungmannovy ještě v Jindřišské 16. Jungmannova byla dokončená na konci roku 2014, Jindřišská dokonce ještě o rok dříve.

„Když jsme začali pronájem nabízet, tak byl na trhu převis nabídky. Naše projekty jsou navíc butikové, nejsou pro každého,“ řekl serveru E15.cz Karel Bor, šéf kancelářských a logistických projektů Immofinanzu v Česku a na Slovensku. Do přestaveb historických objektů dal developer kolem 45 milionů eur.

Spolu s Korean Air uzavřel Immofinanz smlouvu ještě například s poradenskou společností Grant Thornton, která si v Jindřišské vzala přes 1600 metrů čtverečních. Ve stejné budově bude sídlit také ještě například tuzemské zastoupení rakouské advokátní kanceláře Schönherr.

Miroslav Dvořák: Korean Air přesunuly do Prahy evropské call centrum