Křetínský stěhuje část EPH do Ungeltu

Daniel Křetínský

Daniel Křetínský Zdroj: ctk

Středověký kupecký dvůr Ungelt
Středověký kupecký dvůr Ungelt
Středověký kupecký dvůr Ungelt
Středověký kupecký dvůr Ungelt
Středověký kupecký dvůr Ungelt
6
Fotogalerie
Středověký kupecký dvůr Ungelt na pražském Starém Městě přitahuje zvučná jména tuzemského byznysu i v současnosti. Část tamních kanceláří nově obsadil Energetický a průmyslový holding (EPH) miliardáře Daniela Křetínského. Sídlo EPH ale zůstává v Pařížské 26, na jedné z nejlukrativnějších adres.

„Do Ungeltu se přesunula část administrace, konsolidace a účetnictví. Naprostá většina firmy zůstává v Pařížské ulici,“ uvedl mluvčí holdingu Daniel Častvaj.

Sídla v Pařížské, výkladní skříni luxusu, si Křetínský nepovažuje nadarmo. Když rekonstruovanou secesní budovu kupovala loni Česká pojišťovna od italské FIM Group, postarala se v přepočtu na metr čtvereční o cenový rekord s počátečním ročním výnosem kolem 5,5 procenta. K výsledku pomohla mimo jiné přítomnost zajímavých nájemců typu EPH.

V Ungeltu, který patří Pražskému arcibiskupství, se Křetínského holding minul s jiným lukrativním nájemcem. Přední advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners se odtud přestěhovala do kancelářského centra Florentinum.