Krmiva pro psy a kočky jdou na dračku. Vafo otevře nový sklad pro Evropu

Výrobce krmiv pro psy a kočky Vafo Praha bude mít nový sklad.

Výrobce krmiv pro psy a kočky Vafo Praha bude mít nový sklad. Zdroj: Michael Tomeš

Developerský koncern Prologis se dohodl s výrobcem granulí a dalších pochoutek pro domácí mazlíčky Vafo Praha miliardáře Pavla Boušky na pronájmu logistického centra v Přehýšově.
Majitel Vafo Praha Pavel Bouška expanduje se svou firmou i v zahraničí.
Vafo Praha má hlavní výrobnu krmiv v Chrášťanech na západním okraji metropole.
4
Fotogalerie

Developerský koncern Prologis se dohodl s výrobcem granulí a dalších pochoutek pro domácí mazlíčky Vafo Praha miliardáře Pavla Boušky na pronájmu logistického centra v Přehýšově u Plzně v těsné blízkosti dálnice D5. Americký majitel haly díky kontraktu výrazně zvýší pronajatost skladového parku. 

Vybudování nového skladu si vyžádal rostoucí byznys kolem psů a koček. Dlouhodobému trendu pomohlo, že trh nijak nezasáhla opatření kvůli epidemii. Společnost Vafo proto kvůli potřebě odbavovat větší objem zakázek nový sklad potřebovala. Provoz zahájí v červnu. 

„Sklad o ploše přes 21 tisíc metrů čtverečních je vybaven nejmodernějšími technologiemi. Umožní nám to přemístit zboží z krátkodobě pronajatého skladu v Jenči a obalové materiály, které momentálně skladujeme u našeho logistického partnera,“ vysvětlil Jakub Majer, generální ředitel Vafo Praha. „Strategická lokace skladu v Přehýšově u Plzně zároveň umožní snadnou dopravu našich produktů na trhy po celé Evropě,“ dodal. 

Prologis díky kontraktu s Vafo výrazně zvýšil využití plzeňského logistického parku. „Uzavřením nájemní smlouvy se společností Vafo jsme u stávajících prostor parku dosáhli 87procentní obsazenosti. K dispozici tak v této prémiové lokalitě, jež je jedním z hlavních logistických uzlů Evropy, zůstává 5700 metrů čtverečních nejmodernějších prostor,“ uvedla manažerka pronájmů Anna Jůzová. V areálu má developer pozemek pro výstavbu dalších 50 tisíc metrů čtverečních skladů na míru. Projekt už má stavební povolení. 

Vafo Praha má hlavní výrobnu krmiv v Chrášťanech na západním okraji metropole. Celkem má v Česku pět výrobních závodů. Kromě budování produkčních a logistických kapacit se v posledních letech rozšiřuje rovněž akvizičně, a to hlavně v zahraničí. 

Na začátku letošního roku Vafo koupila neupřesněný podíl v britském konkurentovi Pooch & Mutt za částku „v řádu několika milionů liber“. Bouška též spoluvlastní firmy z oboru v Německu, Finsku, Švédsku, Polsku a Estonsku. Loni Vafo získalo polskou společnost Carry Pet Food, která vyrábí žvýkací pamlsky hlavně pro psy. V roce 2019 Vafo koupila nejstaršího finského výrobce krmiv pro domácí mazlíčky Kennelpakaste.