Magistrát zrušil soutěž, s golfem ve Vinoři ale dál počítá

Golfový míček

Golfový míček

Pražský magistrát nadále podporuje výstavbu obřího golfového areálu ve Vinoři. Zrušil ale výběrové řízení na na pronájem tamního 75 hektarového pozemku. To vypsal loni v létě poté, co developer Luděk Sekyra vzdal svůj plánovaný projekt pod názvem Sekyra Golf Resort Praha. Podle zadání měl vítěz soutěže na pronajatých pozemcích vybudovat a provozovat golfové hřiště.

„Výběrové řízení bylo v minulém volebním období vyhlášeno na dobu neurčitou s krátkou výpovědní lhůtou, což bylo vzhledem k výši investice problematické jak pro město, tak po společnost Golf Vinoř, která se jako jediná přihlásila,“ vysvětlila mluvčí magistrátu Tereza Králová. Předsedou představenstva společnosti Golf Vinoř je bývalý Sekyrův společník v několika projektech Jiří Valda. Sekyra byl do loňského srpna šéfem dozorčí rady této firmy.

„Jak město, tak společnost Golf Vinoř se dohodly, že bude lepší výběrové řízení zrušit a vyhlásit nové s jinými podmínkami, pravděpodobně s pronájmem na dobu určitou,“ uvedla Králová. Termín, kdy by magistrát mohl novou soutěž vypsat, zatím mluvčí nezná.