Majitel Mattoni se stane developerem. Zajímají ho kanceláře v Praze 5

Green Point

Green Point Zdroj: E15

Na pražském Smíchově se připravuje významná realitní transakce, jejímž hlavním protagonistou hodlá být Alessandro Pasquale, vlastník Karlovarských minerálních vod. Do jeho hledáčku se podle informací deníku E15 dostal plánovaný kancelářský projekt Green Point vlastněný skupinou privátních investorů. Na jeho prodeji pracuje poradenská společnost CBRE.

Green Point je poblíž lukrativní kancelářské lokality Anděl jednou z posledních nezastavěných parcel. Projekt u přemostění tunelu Mrázovka a Strahovského tunelu je navíc atraktivní tím, že už má stavební povolení. Developer tedy může začít okamžitě stavět.

„Je možné, že z Green Pointu bude chtít Pasquale vybudovat pro své firmy novou centrálu,“ uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován. Karlovarské minerální vody ani CBRE zastupující vlastníky projektu dojednávanou transakci nekomentovaly.

Skupina Karlovarské minerální vody za první tři čtvrtletí letošního roku zvedla tržby více než o třetinu na 5,6 miliardy korun, provozní zisk holding téměř zdvojnásobil. Podle posledních zveřejněných údajů o čistém zisku společnost předloni vydělala 152 milionů korun. Firma letos kromě organického růstu posílila převzetím Hanácké kyselky.

Pasquale investuje také do veteránů Kromě realit chce Alessandro Pasquale zhodnotit kapitál získaný prodejem minerálek také investicemi do starých aut. Usedl proto ve správní radě letos spuštěného fondu Engine Classic Cars. Vedle pana „Mattoniho“ patří mezi představitele fondu ještě například developer Radek Pokorný a advokát Robert Pergl. Fond při založení plánoval vybrat do roku na vkladech kolem sto milionů korun.