McDonald's chce změnit sídlo. Plánuje přesunout své ústředí do centra Chicaga

Stávající ústředí McDonalds

Stávající ústředí McDonalds Zdroj: Rob LaRosa via Wikimedia Commons (CC BY SA 2.0)

Americký řetězec rychlého stravování McDonald's chystá přesun své centrály z chicagského předměstí Oak Brook do centra města, na místo, kde bylo donedávna televizní studio populární moderátorky Oprah Winfreyové. Firma o přesunu jedná s developerskou společností Sterling Bay, která Harpo Studios předloni koupila.

Napsal to s odvoláním na informované zdroje časopis Crain´s Chicago Business. Sterling Bay koupila v roce 2014 areál Harpo Studios na Randolph Street za 30,5 milionu dolarů (736 milionů korun).

Nyní tam plánuje postavit kancelářské prostory a o jejich obsazení jedná podle zdrojů právě s McDonald´s. Žádná z obou firem se k této zprávě konkrétně nevyjádřila.

McDonald´s zaměstnává v kancelářích na západním předměstí Chicaga kolem 2000 lidí. Firma loni jednala o pronájmu rozlehlých prostor na chicagském náměstí One Prudential Plaza u Millenium Parku, z dohody ale nakonec vycouvala. McDonald´s pak podle zdrojů zvažoval několik dalších lokalit, než začal jednat o Harpo Studios.

Winfreyová uzavřela studia Harpo v loňském roce. Sterling Bay plánuje demolici tamních objektů a výstavbu nových budov by chtěla dokončit v roce 2018.