Miliardová injekce do průmyslových zón. Dát ji chtějí Accolade a Panattoni

Průmyslová zóna v Ostravě

Průmyslová zóna v Ostravě Zdroj: Straka Martin/E15

Česká skupina Accolade a developer Panattoni Europe chtějí v Česku v nejbližších pěti letech investovat do průmyslových zón 10 miliard korun. Slibují, že díky tomu vzniknou tisíce nových pracovních míst. Společnosti začaly spolupracovat na začátku letošního roku, kdy začala fungovat česká skupina Accolade. Krátce na to skupina informovala, že ve spolupráci s Panattoni Europe připravuje 15 průmyslových parků.

Panattoni Europe nabízí v České republice a na Slovensku 14 průmyslových parků. Firma v posledních měsících společně s českou skupinou Accolade výrazně expandovala a rozšířila svoje portfolio průmyslových parků o pět nových lokalit ve strategických regionech jako je Mladá Boleslav, Kvasiny - Rychnov nad Kněžnou, Cheb, Aš nebo slovenské Krásno nad Kysucou.

Panattoni Europe jen během posledních dvou let stavěla průmyslové areály v žatecké zóně Triangle, ve východních Čechách, středních Čechách nebo v parku u Stříbra. ¨

Právě do posledně jmenované lokality přivedly společnosti v posledních měsících tři velké investory, kteří dohromady investovali více než miliardu korun a vytvořili přes 900 nových pracovních míst.