Na křižovatce magistrály a Jižní spojky vznikne obchodní areál

Bývalý areál s autosalony a autoservisy v Praze-Záběhlicích u Jižní spojky se změní na nákupní park.

Bývalý areál s autosalony a autoservisy v Praze-Záběhlicích u Jižní spojky se změní na nákupní park. Zdroj: Packa, CC BY-SA 3.0, wiki

Jižní spojka
Jižní spojka
Pozemky naproti Depu Kačerov poblíž křížení magistrály a Jižní spojky získal developer za 150 milionů korun od investiční skupiny ICP Capital Partners. 
4
Fotogalerie

Bývalý areál s autosalony a autoservisy v Praze-Záběhlicích se změní na nákupní park. Stavbu plánuje brněnská společnost Xanon podnikatele Jana Nečase.

Pozemky naproti Depu Kačerov poblíž křížení magistrály a Jižní spojky získal developer za 150 milionů korun od investiční skupiny ICP Capital Partners. 

„Připravujeme výstavbu maloobchodních komerčních prostor. Předpokládaná investice bude v nižších stovkách milionů korun,“ sdělil manažer developera Roman Klimus. 

Minulému majiteli se parcely nehodily do portfolia. „Areál jsme získali v rámci odkupu bankovních pohledávek s tím, že pro něj najdeme kupce. Pozemek je ideální pro redevelopment, například autosalonu nebo supermarketu, což je mimo náš strategický záběr,“ řekl Ondřej David, vedoucí partner ICP Capital Partners. 

Chystaný retailový projekt bude mít osm až deset tisíc metrů čtverečních. K tomu bude ještě parkoviště s 200 místy. Podle investora je plánovací proces teprve na začátku. 

„Aktuálně si analyzujeme možnosti optimálního využití území. Poté nás čekají jednání na radnici s úřadem městské části a pravděpodobně i magistrátu, neboť bychom rádi získali i zbylé pozemky, jež jsou zatíženy věcným břemenem a de facto pro město coby vlastníka bezcenné,“ dodal Klimus. Společnost Xanon vlastní pozemky prostřednictvím řetězce firem Dolnis ADS, Jižní spojka a Xanon. 

Území mezi stanicemi metra Kačerov a Roztyly patří mezi oblasti těšící se zvýšenému zájmu developerů. Poblíž Roztyl připravuje velký kancelářský a bytový projekt společnost Passerinvest Group. První kopnutí do země tam plánuje už na příští rok. Z opačné strany u metra Kačerov postavila před čtyřmi lety developerská skupina Karimpol administrativní centrum Greenline.

Umístění budoucího nákupního parku