Natland chce investovat do realit, zatím má jen plány

V pražských Čakovicích může
v příštích letech vzniknout
773 nových bytů. Projekt připravuje
developerská firma M&K Development, spojená
s investiční skupinou Natland.

V pražských Čakovicích může v příštích letech vzniknout 773 nových bytů. Projekt připravuje developerská firma M&K Development, spojená s investiční skupinou Natland. Zdroj: ctk

Investiční skupina Natland má velké plány v realitním byznysu. Podle nového ředitele realit Karla Týce chce skupina investovat do nemovitostních projektů, na které se nyní obtížně shánějí úvěry a banky požadují výrazně vyšší podíl vlastního kapitálu.

„Jsme schopni finance dodat tak, aby projekt dosáhl na bankovní financování,“ řekl serveru e15.cz Týc. Objem peněz, které chce Natland Group investovat, ale neupřesnil.

„Vidíme potenciál v kancelářských projektech do pěti, maximálně deseti tisíc metrů čtverečních a zajímají nás i rezidenční projekty s přibližně stovkou bytů,“ vysvětlil Týc. Firma podle něho vede několik jednání, do žádného konkrétního projektu však zatím nevstoupila.

Zatím jediným aktuální projektem Natlandu je bytový komplex Čakovický park, který v Praze 9 buduje společně s developerskou firmou M & K Development. Chystaný komerční areál V-Point ve Vysočanech čeká podle Týce na vyčištění území od ekologických zátěží. Firma také stále hledá budoucí nájemce budovy.

Ani plánované developerské projekty, které Natland převzal spolu s akvizicí skupiny Prominecon, dříve Navatyp, před dvěma lety nejsou zatím ve fázi výstavby či předprodeje. „V rezidenčním komplexu v Košířích řeší Prominecon spolu s Metrostavem nové nastavení projektu,“ uvedl Týc. Rovněž bytový dům Nad Jezerem ve Stodůlkách je teprve v přípravné fázi. „Letos se bude žádat o stavební povolení,“ doplnil Týc.