Obecní byty v Praze 2 jdou do aukce pro všechny zájemce

Vinohrady, ilustrační foto

Vinohrady, ilustrační foto Zdroj: CC BY SA 3.0: SJu via Wikimedia Commons

Veřejnou aukci obecních bytů na Vinohradech a Novém Městě uspořádá radnice Prahy 2. Jde o pilotní fázi prodeje městských bytů. Byt si bude moci koupit kdokoliv, nejen obyvatelé druhé městské části. Praha 2 už v minulosti privatizovala byty jejich nájemníkům.

„V této pilotní fázi se to týká osmi bytů v oblasti Vinohrad a Nového Města,“ uvedla mluvčí radnice Lenka Prokopová. Jde o byty v Římské a Italské ulici na Vinohradech a v Sokolské ulici a na Masarykově nábřeží na Novém Městě.

Zájemci budou moci nabízené byty navštívit od čtvrtka 28. července. Podrobné informace k aukcím a prohlídkám bytů jsou na webových stránkách městské části www.praha2.cz v sekci prodej bytů.

Druhá městská část se v minulosti zbavovala bytů zejména v rámci privatizace. Proti způsobu prodeje se i protestovalo, zejména před volbami v roce 2010 se z prodeje stalo předvolební téma. Části obyvatel vadila pravidla prodeje, kdy se radnice rozhodla některé bytové domy neprodávat. Za privatizaci se tehdy konalo několik demonstrací.