Orco obnovilo arbitráž s Chorvatskem kvůli své investici

Developerská společnost Orco Property Group obnovila mezinárodní arbitrážní řízení kvůli své investici v Chorvatsku poté, co se v této věci nedohodla na urovnání se státem. Společnost o tom informovala tento týden na svém webu.

Společnost Orco koncem minulého roku podala žádost o arbitráž vůči chorvatské státní instituci ohledně firmy Sunčani Hvar. Jako důvod tehdy uvedla, že chorvatský privatizační fond od roku 2005 několikrát porušil smluvní závazky v souvislosti s realitami na chorvatském ostrově Hvar, které patří společnosti Sunčani Hvar.

Mezinárodní řízení bylo podle skupiny přerušeno letos 22. července. Stalo se tak na základě memoranda, zatímco obě strany se snažily dospět k urovnání. K tomu ale nedošlo a Orco po vypršení platnosti memoranda arbitrážní řízení obnovilo, uvedla společnost v pondělní tiskové zprávě.

Informovala v ní zároveň, že řízení obnovila vůči chorvatskému Centru pro restrukturalizaci a prodej (CERP). Jde o státní instituci, která dříve vystupovala pod názvem Agentura pro správu státního majetku Chorvatské republiky (AUDIO), podotýká také ve zprávě.