Palmer Capital chce v Česku investovat sedm miliard do nemovitostí

Stavba továrny nábytkářské firmy Steelcase v zóně Panattoni u Stříbra

Stavba továrny nábytkářské firmy Steelcase v zóně Panattoni u Stříbra Zdroj: Accolade

Britská investiční společnost Palmer Capital se chystá v Česku investovat do nemovitostí 200 až 250 milionů eur (5,5 až 6,9 miliardy korun). Chce nakupovat hlavně v regionech, řekl generální ředitel společnosti Guy Barker. Ještě více chce investovat v sousedním Polsku.

„Na investice v Česku máme připraveno 200 až 250 milionů eur v následujících dvou až třech letech. Většina půjde do regionů, zhruba 50 milionů eur připadne na Prahu,“ prohlásil Barker. Zájem má společnost hlavně o maloobchodní budovy. Zálusk má například na Brno, kde už dříve společnost investovala. 

Čtěte také o bytovém projektu v Úvalech:

Ještě více, až 300 milionů eur (8,3 miliardy korun), plánuje Palmer Capital v nejbližší budoucnosti investovat v Polsku. První výraznou investici na polském trhu společnost nejspíš oznámí už velmi brzo, je těsně před podpisem kupní smlouvy velkého retailového parku v polské Vratislavi. Dokončení transakce je otázka dnů.

Soukromá investiční společnost Palmer Capital založená v roce 1992 se sídly v Londýně a Mnichově spravuje investice přesahující 1,2 miliardy eur. Její portfolio čítá více než 250 nemovitostí. Jen v České republice, kde působí od roku 2012, vlastní 62 nemovitostí ve 33 městech, což z firmy činí předního poskytovatele na trhu s komerčními nemovitostmi v zemi.