PPF posiluje v realitách. V Bukurešti postaví desetipatrovou budovu za téměř 1,5 miliardy

Nová desetipatrová administrativní budova třídy A pojmenovaná ARC bude stát v západní části širšího centra, která se stává jednou z hlavních byznysových čtvrtí Bukurešti.

Nová desetipatrová administrativní budova třídy A pojmenovaná ARC bude stát v západní části širšího centra, která se stává jednou z hlavních byznysových čtvrtí Bukurešti. Zdroj: PPF

PPF
2
Fotogalerie

Skupina PPF posiluje na rumunském realitním trhu. Prostřednictvím společnosti PPF Real Estate koupila pozemek pro výstavbu kanceláří v Bukurešti. Nová budova ponese název ARC, bude mít deset pater a nabídne 30 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. Rumunský realitní trh se rychle rozvíjí a je pro investory stále atraktivnějším.

PPF Real Estate, která již v Rumunsku vlastní budovy Metropolis Center a Crystal Tower, získala projekt od developerské společnosti RC Europe.

Nová desetipatrová administrativní budova vyroste v západní části širšího centra, která se stává jednou z hlavních byznysových čtvrtí Bukurešti. Zahájení výstavby společnost plánuje na druhou polovinu letošního roku.

O rumunské reality je v posledních letech ze strany velkých mezinárodních investorů stále větší zájem. Platí to i mezi těmi českými. „Zvyšující se poptávka po kvalitních kancelářských prostorech jde v ruku v ruce s tím, jak roste rumunská ekonomika. Zejména v hlavním městě je tato potřeba velmi znát. Chceme využít těchto faktorů k další diverzifikaci a posílení pozice PPF Real Estate na tomto trhu,“ uvedl investiční ředitel PPF Real Estate Juraj Šaštinský.

Projekt ARC by měl být dokončen v roce 2024. Celkové náklady realizace jsou plánovány okolo 60 milionů eur (zhruba 1,46 miliardy korun). Pro skupinu PPF je rumunský trh významný i mimo realitní sektor. CME Media Enterprises, dceřiná společnost PPF, provozuje v zemi nejsledovanější komerční televizi PRO TV.

PPF loni uvedla, že v rumunských realitách plánuje posilovat a v horizontu několika následujících let do nich investovat miliardy korun. „Pokud se objeví zajímavá příležitost nemáme problém naši současnou hodnotu aktiv v Rumunsku navýšit. Ve střednědobém horizontu řekněme na úroveň 300 až 400 milionů eur,“ řekl v květnu 2021 pro E15 Jiří Tošek, šéf společnosti PPF Real Estate, která ve světě spravuje nemovitosti v hodnotě přes 2 miliardy eur.

Unikátní video Petra Kellnera

Video placeholde
• PPF