Praha vyhlásí tendy na opravy silnic za skoro dvě miliardy

Praha vypíše prostřednictvím Technické správy komunikací (TSK) výběrové řízení, v němž bude hledat devět firem na opravy komunikací. Hodnota zakázky na roky 2016 až 2020 má být maximálně 1,9 miliardy korun. Záměr vypsat výběrové řízení schválili pražští zastupitelé. TSK je městskou organizací, která má na starosti péči o komunikace.

„Realizací veřejné zakázky bude naplněn plánovaný cíl, a to zlepšení dopravní obslužnosti, zvýšení bezpečnosti silničního provozu a zlepšení dopravní infrastruktury na území Prahy,“ řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), který návrh zastupitelům předložil.

S vybranými dodavateli TSK uzavře na období od července 2016 do června 2020 rámcové smlouvy. „Dodavatelé budou u zakázek s cenou vyšší než 250 tisíc korun mezi sebou v rámci minitendrů soutěžit o jednotlivé zakázky. U zakázek s hodnotou nižší než 250 tisíc korun budou tito dodavatelé oslovováni k uzavření smlouvy přímo automatizovaným rotačním systémem,“ řekl Dolínek.

V následujících letech plánuje Praha prostřednictvím TSK za opravy silnic zaplatit téměř dvě miliardy korun. Jak vysoká ale částka nakonec bude, není jasné, bude záležet právě na výsledku chystaného tendru.

TSK je příspěvkovou organizací, její rozpočet se pohybuje každý rok kolem miliardy korun. Pro letošní rok jsou podle schváleného rozpočtu Prahy plánovány investice v celkové hodnotě zhruba 1,1 miliardy a na opravy a souvislou údržbu komunikací TSK vynaloží až 500 milionů korun.