Přístav na Slapech se rozroste

ilustrační foto

ilustrační foto

Zájem o jachting na Slapské přehradě stoupá. Společnost AAA Radiotaxi se proto chystá rozšířit stávající jachetní přístav na Staré Živohošti. Jak firma uvádí v dokumentaci k projektu, kapacitu dvaceti plavidel chce navýšit na přístav s maximálně 80 místy pro dlouhodobě kotvící plavidla.

„Navrhované rozšíření souvisí s rekreačním využíváním areálu v okolí hotelu Atlantida. Záměr se uskutečňuje na základě zájmu o dlouhodobé kotvení malých plavidel a provozování jachtingu na vodní nádrži Slapy,“ zdůvodňuje záměr investor.

Hotel Atlantida, který AAA Radiotaxi rovněž vlastní, by měl v budoucnu sloužit výhradně jako zázemí pro jachtaře, tedy k dlouhodobému pronájmu. Současně se zvětšením přístavních mol by mělo vzniknout i nové parkoviště u hotelu. Stavba se má podle plánu realizovat v průběhu příštího roku.

V současné době investor dokončuje stavbu čerpací stanice pohonných hmot pro plavidla. Jak dříve uvedl majitel AAA Radiotaxi Jiří Kvasnička, firma má plány i na přilehlém, zhruba dva a půl hektarovém, pozemku. V sousedství hotelu mají v budoucnu vyrůst dřevěné sruby a sportoviště.