Projekt Letňany Sever počítá s výstavbou stovek bytů a domů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Dominik Bachurek

Bydlení pro dvě tisícovky lidí chtějí na 18hektarovém území v pražských Letňanech vybudovat dvě fyzické osoby. Projekt Letňany Sever, který investoři Jan Dvořák a Pavel Váňa předložili k posouzení vlivu na životní prostředí EIA, počítá s výstavbou více než stovky rodinných domků, 14 obytných domů s 328 byty a tří budov s kancelářemi, obchody, službami i ubytovnou. V obchodním rejstříku figuruje Dvořák jako jednatel firmy AD Direkt. Váňa je jednatelem společnosti Helvetia Direct Marketing.

„Cílem záměru je novostavba obytného souboru, tvořeného v severní části zástavbou rodinných domů a viladomů doplněných sportovním areálem s tenisovými kurty a dalšími sportovišti, v jižní části pak vícepodlažními bytovými a polyfunkčními domy,“ oznamují investoři v dokumentaci. Součástí projektu je i téměř 900 parkovacích stání.

Majiteli rozlehlých pozemků jsou podle katastru nemovitostí oba investoři. „Pozemky jsou využívány převážně pro zemědělské účely, v menší části pak jako zahrádkářská osada a kynologický klub,“ uvádí dokumentace.

Lokalita navazuje na připravovanou zástavbu Rezidence Veselská, která má zahrnovat zhruba tři stovky bytů na pozemcích areálu Avie. Dalšími sousedícími rezidenčními projekty budou Patria Letňany a Obytný soubor Beranových od společnosti Central Group.

Kromě Central Group už v Letňanech staví byty také například developerské společnosti
Trigema v projektu Barevné Letňany nebo Daramis Group v Rezidencích Tupolevova. Zatím na papíře je rozsáhlý kancelářský komplex Office Islands, který chystá poblíž letiště v Letňanech společnost Hochtief Development.