Rakouská CA Immo prodala české hotely Marriott

Hotel Courtyard by Marriott na pražském letišti

Hotel Courtyard by Marriott na pražském letišti Zdroj: Packa, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Rakouská realitní skupina CA Immo prodala budovu Europort Airport Centre, ve které je hotel Courtyard by Marriott. Objekt je na pražském letišti před Terminálem 1. CA Immo prodala i hotel Courtyard by Marriott v Plzni. Cenu společnost nezveřejnila. Oba hotely byly na prodej od podzimu 2012.

Prodej budovy na letišti v Ruzyni byl dokončen, novým majitelem se stal investor, jehož jméno rakouská společnost nezveřejnila. Neuvedla také, s kým uzavřela smlouvu o prodeji plzeňského hotelu.

Transakce je součástí strategie CA Immo stáhnout se ze segmentu logistických nemovitostí, hotelů a rezidencí. Tento obor netvoří její hlavní předmět podnikání.

Společnost CA Immo založená v roce 1987, která je kótovaná na vídeňské burze, se zaměřuje na kancelářské nemovitosti v hlavních městech střední Evropy. V Praze vlastní například karlínská kancelářská centra Danube House, Amazon Court a Obchodní centrum Šestka. Aktuálně řídí aktiva za zhruba 3,6 miliardy eur v Německu, Rakousku a ve střední a východní Evropě.

Akcie CA Immo