Rakušané koupili pražský funkcionalistický Palác Ara

Rakouská realitní skupina ECE European City Estates vyrazila na další nákupy v okolí pražského Jungmannova náměstí. Poté, co koupila Ehlenův dům v ulici 28. října a kancelářskou budovu na Národní třídě 41, nyní nově získala funkcionalistický Palác Ara. Cenu transakce ECE ani prodávající firma Lordship nezveřejnili. Na rakouském realitním webu Risma-investment.eu byla ale budova k mání za 18,6 milionu eur, což je v přepočtu podle aktuálního kurzu přes půl miliardy korun.

V krátké době je to druhá velká transakce s kancelářskou budovou v centru hlavního města. Společnost Tristan Capital nedávno koupila od německé GLL Real Estate administrativní centrum Praha City Centre za 51 milionů eur.

„Očekáváme, že Praha 1 bude i nadále atraktivní pro investory, kteří hledají nemovitosti v těch nejlepších lokalitách a v této části Prahy evidujeme další probíhající transakce o objemu přes 100 milionů eur,“ uvedl Chris Sheils, ředitel investičního oddělení tuzemské pobočky Colliers International, která se na obchodu s Palácem Ara podílela.

Palác Ara se nachází na rohu Jungmannova náměstí a Perlové ulice. Někdejší neoklasicistní budova se v 30. letech změnila ve výstavní kousek funkcionalismu, a to za přispění architektů Milana Babušky a Františka Řeháka. Původní obchodní dům dnes slouží jako kanceláře.