Reality poprvé pronikly na akademickou půdu

Realitní program MBA se bude vyučovat na Fakultě financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze. (ilustrační foto)

Realitní program MBA se bude vyučovat na Fakultě financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze. (ilustrační foto) Zdroj: Michael Tomeš, E15

Vysoká škola ekonomická v Praze bude mít poprvé program MBA zaměřený na reality.
Program bude ukončený vytvořením developerského projektu na zadané téma včetně kalkulace nákladů, časového rozvrhu a odhadu hodnoty.(ilustrační foto)
Pro trh bude studijní program znamenat přísun nové generace realitních specialistů. (ilustrační foto)
V realitním programu MBA budou učit přední odborníci z trhu. (ilustrační foto)
5
Fotogalerie

Přední odborníci z realitního trhu budou přednášet v prvním vysokoškolském programu MBA zaměřeném na nemovitosti. Cílem je časem na Vysoké škole ekonomické vybudovat plnohodnotný realitní obor v rámci denního studia.

Vůbec poprvé bude možné na veřejné vysoké škole studovat obor zaměřený na nemovitosti. Realitní program MBA se bude vyučovat na Fakultě financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze. Realitní profesionálové to označují za přelom pro celý trh.

„Jedná se o první program cíleně zaměřený na nemovitosti na renomované české univerzitě s ekonomickým zaměřením. Naším cílem je během dvou let vyučovat program MBA v češtině i angličtině a během sedmi let mít na Fakultě financí a účetnictví plnohodnotný obor v rámci denního studia,“ řekl Jaroslav Kaizr, přední představitel poradenské společnosti Savills a současně administrátor nově zřízeného studijního programu.

„MBA Real Estate Investment na Vysoké škole ekonomické bude vyučováno nejlepšími odborníky na českém trhu,“ sdělil zakladatel Institutu strategického investování na VŠE David Mazáček.

V realitním programu bude učit mimo jiné William Bucknell, předseda správní rady Královského institutu diplomovaných znalců (RICS) v České republice. To je prestižní mezinárodní organizace určující standardy pro činnost realitních profesionálů. Přednášet budou rovněž například architekti Ian Bogle a Viktorie Součková, přední poradce ze společnosti CBRE Bert Hesselink, realitní manažer skupiny Penta Pavel Streblov nebo partnerka v konzultantské firmě TPA Group Jana Skálová.

Pro trh bude studijní program znamenat přísun nové generace realitních specialistů. „Uplatnění najdou nejen u developerských skupin, investičních fondů, bankovních institucí ale i v realitních kancelářích, které svůj tým staví na kvalifikovaných  odbornících z oboru,“ uvedla šéfka tuzemské části realitní sítě Sotheby´s International Realty Ilona Mančíková.

Program bude ukončený vytvořením developerského projektu na zadané téma včetně kalkulace nákladů, časového rozvrhu a odhadu hodnoty.