Rozestavěnému outletovému centru u Benešova hrozí nová dražba

Outlet má být v těsné blízkosti dálnice D1

Outlet má být v těsné blízkosti dálnice D1 Zdroj: profimedia.cz

Stavební společnost Průmstav chce znovu poslat do dražby rozestavěné outletové centrum Exit 66 poblíž dálnice D1 nedaleko Benešova. Developer projektu totiž stavební firmě stále dluží za výstavbu. Uvedl to právník Průmstavu Ladislav Koba.

Developerská firma Credit Finance Group doufá, že se s Průmstavem ještě dohodne. Dražba se měla původně uskutečnit už v lednu, nakonec z ní však sešlo. „Dražba se neuskutečnila kvůli obstrukcím Credit Finance Group,“ uvedl právník Průmstavu. „Neumím komentovat, jestli to byly obstrukce, ale k nějakým právním krokům došlo,“ reagoval manažer projektu Exit 66 Martin Tatíček.

Developer projektu Exit 66 stále doufá, že se mu podaří stavbu oživit. „Nyní zkoušíme projekt rozjet po finanční i stavební stránce,“ dodal Tatíček. Jako jednu z variant ale nevyloučil ani prodej centra.

Stavební práce na nákupním areálu u D1 začaly v roce 2007. V první polovině roku 2008 se ale zastavily. Na místě nyní stojí jen opuštěná betonová kostra budovy. „Exit 66 trpěl nízkým zájmem nájemců a nízkou atraktivností značek, které byly schopné se projektu účastnit,“ řekl realitní odborník Rostislav Veselý z poradenské společnosti Cushman & Wakefield (C&W).

Výrazně dále pokročila stavba outletového centra Galleria Moda v Praze nedaleko Letiště Ruzyně. Obchody už sice stojí, dveře zákazníkům ale nikdy neotevřely. Developerská firma je v konkurzu a věřitelé už od roku 2010 řeší, co si se stavbou počít. Insolvenční soudce kvůli komplikovaným sporům mezi věřiteli navrhuje prodej centra a peníze do vyřešení majetkoprávních pří uložit na účet. Podle soudce je to lepší varianta než tratit na správě prázdného objektu. Za hlavní problém tohoto projektu považuje Veselý z C&W malý objem předem sjednaných nájemců a potíže s dostavbou přístupových komunikací.