Síť Remax loni narostla o desetinu

Remax

Remax

Síti realitních kanceláří Remax v Česku stoupl meziročně obrat o desetinu. Podle vlastních statistik Remax loni prodal nemovitosti celkem za 9,8 miliardy korun, což je nárůst o 1,7 miliardy. Řetězec uskutečnil 8 712 transakcí, tedy prodejů nebo pronájmů, oproti 7 792 v roce 2010.

Nůžky mezi nabídkovými a realizovanými cenami se začaly přivírat. Zatímco rozdíl mezi cenou nabídky a později uskutečněného prodeje u bytu 2+1 činil před dvěma lety 9,85 procenta, v roce 2011 se snížil na 4,94 procenta. Obdobná situace panovala při prodeji rodinných domů. „Podle nárůstu počtu klientů v loňském roce se nám podařilo zvýšit náš podíl na trhu o 14 procent,“ tvrdí šéf českého Remaxu David Krajný.

Podle průzkumu společnosti MindBridge Consulting pro Remax se loni tuzemský trh s byty a rodinnými domy z hlediska marží prodejců snížil zhruba o tři procenta na přibližně pět miliard korun. Na loňský pokles trhu měl podle průzkumu hlavně vliv nižší počet prodejů. Z menší části se na poklesu marží podílelo zlevňování nemovitostí.