Skupina PPF bude v Praze stavět byty. Společně s Karlín Group investují čtyři miliardy

Simply Holešovice bude první společný projekt skupin PPF a Karlín Group.

Simply Holešovice bude první společný projekt skupin PPF a Karlín Group. Zdroj: PPF

Simply Holešovice bude první společný projekt skupin PPF a Karlín Group.
2
Fotogalerie

V pražském developmentu vzniká nové spojenectví. Skupina PPF a seskupení Karlín Group, jehož zakladatelem a jedním z akcionářů je zkušený developer Serge Borenstein, budou společně stavět rezidenční projekty. Čerstvě podepsaná dohoda mezi PPF Real Estate Holding a Karlín Group zahrnuje development společných projektů v přípravné fázi o celkové hodnotě čtyř miliard korun.

„Po rozšíření našich aktivit na developerský trh v Rumunsku v segmentu komerčních nemovitostí jsme hledali další příležitosti právě v developmentu. Volba padla na rezidenční nemovitosti v České republice, kde jsme zatím byli spíše obezřetní. K rozhodnutí nám pomohla možnost spolupracovat s developerem Karlín Group a využít tak zkušenosti zavedené společnosti,“ uvedl generální ředitel PPF Real Estate Jiří Tošek.

Prvním společným projektem bude Simply Holešovice o více než dvou stovkách bytů. Další prémiové bydlení postaví v lokalitě Na Košince v Libni. Právě tento břeh Vltavy a nedaleký Karlín jsou doménou architektonicky ceněných projektů, jimiž Borenstein začátkem tisíciletí změnil zanedbanou část Prahy na moderní kancelářskou a rezidenční čtvrť.

Poté se Karlín Group věnovala spíš menším bytovým projektům, nyní se ovšem vrací ve spojení s velkými realitními skupinami. „Ve skupině PPF máme spolehlivého a vysoce profesionálního partnera pro realizaci našich připravovaných projektů, které se neomezují už jen na pražskou čtvrť, jež dala naší skupině jméno,“ komentoval spojenectví s PPF Borenstein.

Prahu čekají v příštích letech velké změny

Video placeholde
Prahu čekají v příštích letech velké změny • Videohub

Jak dodal, s loni zesnulým zakladatelem PPF Petrem Kellnerem jednal o společných projektech už přede dvěma desítkami let. „Mluvili jsme o tom, že bychom spolu něco postavili. Nakonec až po jeho úmrtí jsme udělali loni v létě první obchod, když firma ze skupiny PPF odkoupila Forum Karlín,“ připomněl Borenstein. Multifunkční prostor získala od firmy Forum Karlín, kterou vlastnil producent Serge Grimaux spolu s Borensteinem a Janem Ludvíkem z firmy Karlín Group, společnost Prague Entertainment Group.