Soud zastavil insolvenční řízení s firmou PSJ

PSJ Holding - stavba

PSJ Holding - stavba Zdroj: Siebert Martin/Euro

Krajský soud v Brně zastavil insolvenční řízení se společnosti PSJ sídlící v Jihlavě, které bylo zahájeno minulý čtvrtek. Navrhovatel z Ukrajiny, jenž tvrdil, že mu firma dluží 200 tisíc korun, svůj návrh rychle stáhl. PSJ tuto pohledávku ve svém čtvrtečním tiskovém vyjádření zcela popřela. Usnesení o zastavení insolvenčního řízení bylo dnes zveřejněno v insolvenčním rejstříku.

Insolvenční návrh na firmu PSJ podal Sergej Malhockyj z ukrajinského Lvova, soudu byl doručen 30. srpna. Ve stejný den od něj soud dostal vyrozumění o tom, že bere svůj návrh proti společnosti PSJ zcela zpět.

Firma PSJ vznikla v roce 1990 a se svým holdingovým uskupením firem se postupně zařadila k největším stavebním skupinám ve střední Evropě. Minulou středu informovala o tom, že prodává svou firmu Alpine Bau CZ zaměřenou na stavby v dopravní infrastruktuře společnosti PORR. Jde o obchod přibližně za 12 milionů eur (v přepočtu asi za 308 milionů korun), která má přispět k ozdravení skupiny PSJ. Transakce ale ještě podléhá schválení regulátora.

Celkové konsolidované výnosy skupiny PSJ Holding za rok 2017 byly podle středeční tiskové zprávy 7,1 miliardy korun.