Šrejber koupil v pražských Holešovicích parcelu na 150 bytů

Milan Šrejber

Milan Šrejber Zdroj: Euro Tomas Novak

Přestože současná radnice pražských Holešovic není developerům příliš nakloněná, nepřestávají realitní firmy bojovat o tamní volné pozemky. Naposledy se tam na nákupy vydal realitní magnát Milan Šrejber. Podle informací deníku E15 koupil přímo u Argentinské ulice kolem jedenácti tisíc metrů čtverečních nezastavěné parcely.

„Ve srovnání s ostatními lokalitami v Praze z pohledu rezidenčního developmentu patří Holešovice k vyšší střední třídě. I když je ulice Argentinská velmi hlučná, směrem do vnitrobloku půjde o klidnou zónu a velmi atraktivní byty,“ komentoval akvizici Jan Hospodář, partner poradenské společnosti 108 Investment Advisory.

Zatímco kanceláře musí v lokalitě o nájemce tvrdě zápasit, stavitelé bytů tam podle realitních expertů mají zisky jisté. Prodejní ceny novostaveb začínají v Holešovicích na šedesáti tisících korunách za metr čtvereční.

Šrejberova společnost Pankrác se k záměrům v těsné blízkosti fotbalového hřiště místního klubu Loko Vltavín nevyjádřila. Realitní profesionálové odhadují velikost pozemku zhruba na 150 bytů.

„Zatím jsme dostali pouze územně plánovací informaci o možnosti využití pozemků v souladu s územním plánem. Oficiální žádost o územní rozhodnutí ani cíl objektu nemáme,“ sdělila mluvčí holešovické radnice Kamila Matějková.

Developer pozemek získal od kladenského podnikatele Aleše Michla. Ten se letos na jaře ocitl pod tlakem policie kvůli podezření z podvodu s dotacemi pro firmy zaměstnávající invalidy. Část majetku mu policisté zmrazili.

Šrejber chce v Praze stavět kanceláře