V Plzni vznikne sto nových bytů k pronájmu, skupina Mint chystá akvizice i v dalších městech

Výstavba bytů v Plzni

Výstavba bytů v Plzni Zdroj: Profimedia.cz

Výstavba bytů v Plzni
2
Fotogalerie

Plzeň se rozroste o nové nájemní byty díky spojení Mintu I. rezidenčního podfondu SICAV s developerem Trigema Real Estate, kteří uzavřeli smlouvu na akvizici čtyř bytových domů v Plzni-Skvrňanech. Dokončení výstavby se plánuje na 4. čtvrtletí 2022 a má vzniknout dohromady 100 bytů k pronájmu. Kolik bude projekt stát, strany nechtějí uvést.

„Plzeň je pro náš fond zajímavou lokalitou s fungujícím trhem bytů i nájemního bydlení. Proto jsme velice rádi, že se nám podařilo uzavřít dohodu s tak silným developerem, jako je Trigema.“ řekl partner v nemovitostní skupině Mint Investments Radim Bajgar.

Západočeská metropole má podle Bajgara velký potenciál díky rostoucí ekonomické síle místní populace a dlouhodobému přírůstku obyvatel. „Čtvrť Skvrňany se vyznačuje poklidnou atmosférou a zároveň skvělou dopravní dostupností do centra města, do oblastí s největšími zaměstnavateli i areálu Západočeské univerzity,“ dodal.

„Po vzoru západoevropských zemí se nájemní bydlení v České republice dostává čím dál více do popředí, a proto už nyní pracujeme na dalších akvizicích především v Praze, Brně a Plzni. Vyhodnocujeme také příležitosti v dalších ekonomicky silných městských aglomeracích.“ uvedl Bajgar.

Video placeholde
Ceny nemovitostí v posledních letech vystřelily raketovým tempem. Nejvíce vzrostly ceny bytů v Praze. • Mall.tv

Mint I. rezidenční podfond SICAV je otevřený fond určený pro širokou veřejnost. Zaměřuje se na nájemní bydlení a jeho cílem je investovat v ekonomicky silných tuzemských aglomeracích, konkrétně v Brně, Praze a Plzni. Zakladatelé MINT I. rezidenčního podfondu SICAV jsou vlastníky nemovitostní skupiny Mint Investments a.s., která působí na trhu od roku 2002.