V pražských Vysočanech začala stavba nového mrakodrapu

Projekt AFI City v Praze-Vysočanech.

Projekt AFI City v Praze-Vysočanech. Zdroj: AFI Europe

Výstavba projektu AFI City v Praze-Vysočanech.
Projekt AFI City v Praze-Vysočanech.
Výstavba projektu AFI City v Praze-Vysočanech.
Výstavba projektu AFI City v Praze-Vysočanech.
Výstavba projektu AFI City v Praze-Vysočanech.
8
Fotogalerie

Developerská společnost AFI Europe zahájila u stanice metra Kolbenova v Praze 9 výstavbu výškové kancelářské budovy. Investice bude v přepočtu kolem jedné miliardy korun.

Stavba bude součástí bytového a administrativního komplexu AFI City, který vyrůstá na pozemcích po bývalém strojírenském podniku ČKD Slévárny a Moury.

„Lokalita Vysočan je vynikající investicí do budoucna. Podobně jako se z Karlína za několik let po povodních stala vyhledávaná pražská čtvrť, mění se v současné době od píky i ráz Vysočan,“ uvedla manažerka AFI Europe Kateřina Holická. Developeři kanceláří se Vysočanům dosud spíše vyhýbali.

Budova navržená architektonickým studiem CMC Architects zahrne v devatenácti podlažích celkem 17 tisíc metrů čtverečních kanceláří. Na výšku bude mít stavba 75 metrů. Bude tedy o něco vyšší než například budova Tokovo v Holešovicích u Libeňského mostu nebo Hotel Olympik na Invalidovně.

„Financování je zajištěno prostřednictvím České spořitelny. V současné chvíli máme předjednané nájemní podmínky s nájemci maloobchodních jednotek a restaurace. Jednání s kancelářskými nájemci probíhají podle plánu, podpisy prvních nájemních smluv očekáváme v průběhu letošního roku,“ řekl ředitel tuzemské části AFI Europe Doron Klein.

Celý projekt AFI City bude mít téměř patnáct hektarů. Po revitalizaci a výstavbě tam bude 110 tisíc metrů čtverečních kancelářských, obchodních a ubytovacích ploch.