Miliardář Hubáček koupil v Olomouci velký areál po armádních ženistech

Miliardář Pavel Hubáček

Miliardář Pavel Hubáček Zdroj: Tomeš Michael / E15

Bývalý armádní areál v Olomouci získala skupina Unicapital.
Miliardář Pavel Hubáček podniká mimo jiné v realitách.
3
Fotogalerie

Firma ze skupiny Unicapital byznysmena Pavla Hubáčka získala v elektronické dražbě bývalé vojenské sklady v Olomouci. Za areál o více než 17 hektarech zaplatí 353 milionů korun. Vyvolávací cena byla 300 milionů. Druhým zájemcem byla společnost JIP majetková podnikatele Jana Plška.

„Můžu potvrdit, že jsme areál vydražili. Je to pro nás zajímavá investiční příležitost,“ řekla Kamila Valštýnová, finanční ředitelka skupiny Unicapital. Holding již dříve oznámil záměr vstoupit do segmentu nájemního bydlení. Unicapital nedávno rovněž převzal developerskou společnost V-Invest.

Dosavadním vlastníkem areálu byla společnost Net Media Group. Ta získala areál od armády v roce 2011. Už dva roky je ale v konkurzu.

Peníze za brownfield bude inkasovat z pozice zajištěného věřitele firma Gallanzaro s vazbami na olomouckého podnikatele Richarda Morávka. Ten sám akvizici pozemků zvažoval.

Insolvenční správce Jan Klváček si cenu dosaženou v dražbě pochvaluje. „Řekl bych, že to je zhruba podle mého očekávání. Nemyslel jsem si, že úplně zůstaneme na vyvolávací ceně 300 milionů korun, ale ani jsem příliš neočekával, že bychom šli přes odhadní cenu,“ citovala správce Česká tisková kancelář.

Skupina Unicapital je rozkročená do několika oblastí. Součástí Hubáčkova holdingu je mimo jiné Banka Creditas. Skupina podniká též ve zdravotnictví a energetice.

Pohled na bývalý armádní areál najdete ve fotogalerii: