Vítkova CPI koupila ve Varšavě kancelářskou budovu Concept Tower

Kancelářská budova Concept Tower ve Varšavě

Kancelářská budova Concept Tower ve Varšavě Zdroj: Panek via Wikimedia Commons

Radovan Vítek
2
Fotogalerie

Realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, koupila ve Varšavě kancelářskou budovu Concept Tower. Jde o čtrnáctou nemovitost, kterou CPI ve Varšavě získala. Celková pronajímatelná plocha je 314 tisíc metrů čtverečních.

Budova se nachází na ulici Grzybowska ve čtvrti Wola. Je téměř stoprocentně obsazena. Dokončena byla v roce 2012 a na 15 podlažích nabízí 9000 metrů čtverečních kancelářských prostor nejvyšší třídy.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Čistý zisk skupiny loni meziročně vzrostl o 8,6 procenta na 685 milionů eur (18,7 miliardy korun). Tržby stouply o 11,3 procenta na 672 milionů eur (18,3 miliardy korun). Čistý příjem z obchodních činností vzrostl o 7,8 procenta na 345 milionů eur (9,4 miliardy korun).